2012. június 9., szombat

Flying Dog Raging Bitch - Harviestoun Ola Dubh 18 Special Reserve - BrewDog Tokyo*

Kóstolás időpontja: 2011.12.31



Flying Dog Raging Bitch (8,3%): Borostyán színe elképesztő illatokat takar: gyantás, citrusos, ananászos és még egy tucat egyéb, könnyen odaképzelhető illattal operál. Ízében is legalább ennyire összetett, üde és gyümölcsös. Feltűnik némi bodzavirág is, majd becsörtet a komló, és végigszántja maga után az utat, hosszú percekre éreztetve jelenlétét mindenhol, amerre járt. A kezdeti könnyedségét remekül ellensúlyozza és egy markáns keretbe ágyazza karakteressége és vadsága, igazi remekmű.
(Ratebeer link)



Harviestoun Ola Dubh 18 Special Reserve (8,0%): Olajos testű, sűrű főzet rendkívül komplex, édeskés, diós, füstös aromával, melyből minden további nélkül kiérezhetünk egy olyan tölgyfahordó biztosította karaktert is, melyben korábban 18 évig whiskyt érleltek. Íze legalább ennyire összetett, konyakmeggy édessége, dió és rum aromája burkolózik egy füstös köntösbe, mely hosszas utóízt biztosít. Igazi ritkaság, melyet ennek megfelelő odafigyeléssel éri meg leginkább fogyasztani. 
(Ratebeer link)



BrewDog Tokyo* (18,2%): Olajos állagú és egészen mély, fekete színű főzet, mely fény felé tartva csillant csak meg egy enyhe, bíboros árnyalatot. Igazán szigorú, masszív illat csapja meg orrunkat, melyben fás, fanyar, zelleres, gyógynövényes és édeskés, égetett cukros aromák keverednek. Először egy tömény és szirupos, édes, kávés zamat fogad minket, melyhez gyorsan csatlakozik egy gyógynövényes, keserűlikőr-szerű érzet és az alkohol kirobbanó erejű színre lépése, majd melengető hatása egy nagy adag komlós kesernyével karöltve, hosszan elnyújtott utóízt produkálva. Az a 18% alkohol nem marad észrevétlen, lassanként kortyolgatva érdemes megbirkózni vele, hatalmas ereje van. Markáns és egészen egyedi darab, a sör határai feszegetésének egy belépő szintű mintapéldánya.
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése