2012. június 7., csütörtök

Karácsonyi sörök: Kapuziner Winter-Weissbier - Gouden Carolus Christmas - De Dolle Stille Nacht

Kóstolás időpontja: 2011.12.26



Kapuziner Winter-Weissbier (5,4%): Világosbarna színű búzasör édeskés, leginkább banánra emlékeztető aromával és gabonás alapízzel. Selymesen gördül és laktatólag hat, összességében pedig egy kellemes darab a búzasörök alapvető és leginkább elvárt jellemzőivel. 
(Ratebeer link)



Gouden Carolus Christmas (10,5%): Egészen sötét, vörösesbarna színű ital különleges, negrós, medvecukros aromával, melyek egészen fantasztikus módon ízének is meghatározói. Minden korty egy újabb élményt jelent, melyek során idővel kisimul az íze, de ez az ánizsos vonulat mindvégig alapvető jellegzetessége marad, és kellőképpen egyedivé varázsolja a főzetet. 
(Ratebeer link)



De Dolle Stille Nacht (12,0%): Mézszínű ital krémes habbal és aszalt gyümölcsök illatával, melyben leginkább aszalt sárgabarackot vélünk felfedezni, amint tejszínes-mézes öntetben fürdőzik. Íze  nemkülönben fantasztikus élményt nyújt. Az édes jelleg, mint vélelmezhető alapíz természetesen megfogalmazódik bennünk az illat alapján, de ez az édességnek olyan mesterien lekerekített formáját adja elő, hogy csak ámulunk. Amikor az első korty a szánkhoz ér, valamiféle szirupos, ragacsos jellegre számítunk, mely azonban a legkevésbé sem lesz az, az édesség foka ugyanis hirtelen megáll egy bizonyos ponton, még időben visszafogja egy kellemes kesernyésség, mely ízek tökéletesen összefonódnak, és bár idővel némiképp intenzívebbé válik édeskés karaktere, mégsem lesz túlságosan nehézkes és lehengerlő. Meghitt esték italaként szolgáló valódi különlegesség.
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése