2013. január 28., hétfő

De Molen Hel & Verdoemenis


De Molen Hel & Verdoemenis (10,0%): Színe akár az éjszaka, áthatolhatatlanul fekete, sűrű és olajos testével egyetemben a legenyhébb fokú meglepettség érzetét sem keltik bennünk. Levegőztetve az alapvető illatjegyek összekapaszkodásának lehetünk orrtanúi, zamatos kávé és földes, pörkölt aromák végtelenül sima és kiforrott karaktere tornyosul a pohár fölé. 
Egyetlen hatalmas hibát fedezhetünk csak fel az ismerkedés során: poharunkat a legnagyobb bánatunkra csak háromnegyedig tölti meg. Ez ugyanis az a fajta ital, amit a stoutok iránt gyengéd érzelmeket tápláló sörbarát bármikor képes lenne fogyasztani lényegében bármilyen, a biológiai-kémiai törvényszerűségek által felállított keretek közötti mennyiségben. 
Tökéletes, letisztult ízek kényeztetnek minket, melyek a bársonyosan krémes, kávés jelleg, egy barátságos hangvételű édesség, majd egy komlós-alkoholos, élénkítő hatású zárás között mozognak. A könnyed fogyaszthatóság felé mutat az ehhez éppen ideális vastagságú test, mely telt és gömbölyű zamataival minden kortyot lágy lepelként olvaszt szét a szánkban. Klasszikus a javából. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése